Ze leren veel nieuwe vaardigheden waardoor we kiezen voor leuk en kleurrijk speelgoed die ook de ontwikkeling stimuleren
Denk maar aan leren lopen en de hand-oog coördinatie die beter wordt.

Hier geven we de voorkeur aan zachte en natuurlijke materialen doordat ze deze nog vaak in de mond stoppen.
Alles wat het lopen stimuleert vinden ze enorm leuk. Een trekdier of duwstok motiveert hen om rond te wandelen en op ontdekking te gaan.
Deze bestaan in veel verschillende vormen maar het doel blijft hetzelfde, de vormen in de doos krijgen.
Een echte old school favoriet. Ze zijn hier uren zoet mee en het stimuleert de zintuigen.
Dit mag niet ontbreken in de speelgoedcollectie, wie heeft er nooit met een autootje gespeeld vroeger?

Vooral de taal wordt vanaf 2 jaar verder ontwikkeld. Iedere dag leren ze nieuwe woorden waardoor ze graag nieuwe dingen ontdekken en benoemen.
Alles wat je doet willen ze graag nadoen. Denk aan de alledaagse taken zoals koken, poetsen, werkbank… Tegenwoordig denken we meer genderneutraal waardoor een keuken evengoed kan voor een jongen en een werkbank voor een meisje. Ontdek hier waar je kleintje het meeste interesse in heeft.
- Fijne motoriek
Rijgspelletjes zijn een aanrader om de fijne motoriek te ontwikkelen. Controleer wel of dit aanbevolen is voor een kind van 2 jaar, want sommige stoppen nog graag speelgoed in hun mond.
Dit is een echte mentale uitdaging, probleemoplossend denken en de stukjes op de juiste plaats leggen.
Belangrijk om de juiste puzzel te kiezen, twijfel je hierover laat ons zeker iets weten en we helpen je bij je keuze.
Samen spelen maakt de band tussen jezelf en je kindje hechter. Kies een spel waar je samen speelt en niet tegen elkaar, winnen en verliezen is nog moeilijk op die leeftijd (maar zelf als ouder verlies je niet graag :-) )
Creatief bezig zijn is altijd een goed idee, wel moet je als ouder aanwezig zijn en je kindje hierbij nog niet alleen laten. Denk maar aan schilderen, tekenen of dingen vastkleven.
Complexere blokken waardoor ze creatiever aan de slag moeten. Bouwen is goed voor de motoriek, ruimtelijk inzicht en om zich te leren concentreren.
Denk vooral ontwikkelingsgericht. Boekjes waarbij je hem/haar voorbereid op een nieuwe wereld die opengaat zoals op het potje gaan, naar de dokter, naar school… Dit stimuleert de fantasie en laat hen makkelijker omgaan met nieuwe situaties.
Speelgoed waar ze zelf hun fantasie kunnen op los laten. Hiermee kunnen ze langere periode spelen en is niet leeftijdsgebonden.
Een 2 jarige gaat graag op verkenning, denk maar aan het bos of park.

Plots zijn ze een kleuter met een eigen willetje. Ze hebben in het afgelopen jaar enorm veel veranderingen meegemaakt waardoor ze een voorkeur hebben voor speelgoed.
Fantasie is het belangrijkste speelgoed hierbij sluit het open ended speelgoed het beste aan.

Stimuleer hun creativiteit en denkwereld door ze te laten tekenen. Dit kan je met verf, potloden, stiften…
Dit is de leeftijd waarbij ze besef hebben van de mensen rond hun heen en interactie willen. Ze ontdekken het sociaal zijn en willen zorgen voor iemand.
Door de sociale ontwikkelingen spelen ze graag samen denk maar aan winkeltje, koken, werkbank om te helpen met papa of mama.
De grootste constructie die ze kunnen maken zullen ze proberen te bouwen. Het ruimtelijk inzicht vergroot waardoor ze complexe bouwwerken kunnen maken.

De spieren zijn veel sterker en gecontroleerder geworden. Hierdoor is een balanceerbord een aanrader om dit verder te ontwikkelen.
Uitdagende puzzels zijn het interessantste. Ze kunnen hier echt geconcentreerd mee bezig zijn en trots zijn op het resultaat.
Met fijn materiaal laten ze hun creativiteit de vrije loop. Ook inkleuren is iets wat ze leuk vinden op deze leeftijd.
Verschillende routes zoeken of racen tegen elkaar vinden ze heel boeiend.

Degelijke knutselpakketten waar ze resultaat van zien is iets die aanspreekt op deze leeftijd. Ze stimuleren de creativiteit die later in het leven van pas komt.
Om samen bezig te zijn kan je gerust al een moeilijker spelletje kiezen.

Laat een reactie achter