Geboortelijst tips


Hoeraa een baby op komst!

We geven je wat praktische tips om je ideale geboortelijst op te stellen. 

Door onze ervaring willen we jullie hierbij graag op weg helpen. Wij geloven sterk in de combinatie van nieuw en 2dehands vandaar hebben we de keuze gemaakt om geen grote meubels aan te bieden. (Tenzij op vraag dan bestellen we dit voor jullie). 

Hier vind je een checklijst wat je allemaal zeker op je lijst moet vermelden : 

SLAPEN

- Wiegje of co-sleeper

- Hoeslaken + deken wieg

- Slaapzak : denk in seizoenen en maten. Je hebt hier ook al een 4 seizoenen slaapzak in omdat de seizoenen zo snel in elkaar doorlopen. 

Slaapzak baby geboortelijst Roeselare Little Lama

BABY- OF PEUTERKAMER

- Bed, matras, matrasbeschermer + hoeslaken

- Deken + laken

- Nachtlampje

Nijntje lamp geboortelijst Roeselare speelgoed

- Babyfoon : wil je graag high tech of mag het standaard voor jou? Vele babyfoons kan je reeds verbinden met je smartphone waarop je je baby dag en nacht kan bewonderen. 

- Knuffel

- Fopspeen

VERZORGING

- Tetradoeken of hydrofiele doeken :  Je beste vriend! Je kan er alles mee : mondjes schoonmaken, als handdoek gebruiken, afschermen bij  borstvoeding, inbakeren, licht dekentje... Kortom onmisbaar in je uitzet. 

- Washandje : ja echt old skool maar enorm praktisch. Je kleintje glijd minder makkelijk weg en je kan makkelijk in de plooitjes wassen.

- Badcape en/of badjas :  : wij zijn fan van de handdoeken waar hun hoofdje in zit. Deze blijven makkelijk zitten en ze koelen minder snel af. Want de meeste warmte gaat inderdaad via het hoofd verloren van een baby (vandaar dat ze altijd een mutsje aan doen na de bevalling :-) ).

- Verzorgingskussen + hoezen  : zorg dat je altijd een extra hoes klaarliggen hebt want je weet nooit welke verrassing je er te wachten staat bij het verschonen van de pamper ;-) . 

Waskussenhoes geboortelijst Roeselare

- Bad : je kan ook een grote wasbak gebruiken als badje of je kleintje meenemen in de douche. Denk vooral praktisch waar je deze kan plaatsen zodat je makkelijk het water en in en uit kan laten. 

- Badspeelgoed : afleiding werkt altijd. Maak er een routine van om wat afleiding in de buurt te hebben. 

Badspeelgoed natruba geboortelijst Roeselare ecologisch

- Verzorgingsproducten  : hier kan het even zoeken zijn waarmee je baby het beste is. Vaak krijg je een startsetje mee in het ziekenhuis waarbij je kan proberen wat voor jullie het beste is. 

- Thermometer : Gewoon een simpele thermometer voor moest je deze nog niet thuis liggen hebben. De rectale temperatuur geeft de meest correcte waarde. 

- Luieremmer 

- Manicureset : de nageltjes groeien enorm snel vandaar is het handig om een babyproof manicuresetje in huis te hebben. Vraag zeker tips aan de vroedvrouw want het is wat zoeken hoe je dit het makkelijkst doet. 

(- Neuspeertje)

ETEN & DRINKEN

- Meegroeistoel : het lijkt een grote investering maar is zeker zijn geld waard. Met het bijhorende babynestje kan je het snel gebruiken zodat iedereen mee aan tafel kan.  De andere optie is om met een stoelverkleiner te werken zodat iedere stoel op maat van je kleintje is. 

- Relax met extra hoes

- Flessen : hier is het wat zoeken waarmee je kindje het beste is want de keuze is eindeloos. 

- Poederverdeeldoos  : makkelijk om mee te nemen op uitstap zodat je altijd correcte dosis kan toevoegen in het flesje. 

- Flessenborstel + sterilisator (verschillende modellen mogelijk).

- Slabben : be prepared! Een baby kan verder mikken dan je denkt dus kies niet altijd de kleinste. Het aantal slabbetjes die je zal gebruiken zal je verbazen want die komen altijd van pas! 

slab geboortelijst Roeselare checklijst

- Voedingslepels  : op vier maand leren groentepap eten, die geef je met een lepel vandaar komen zo'n kleine lepels van pas. Ze hebben een langer handvat waardoor je zelf comfortabeler kan eten geven. 

- Eetsetjes + drinkbeker (antilek)

ON THE WAY

- Draagdoek

- Autostoel groep 0

- Voetenzak

- Maxicosi / buggy : kies er eentje die praktisch is (makkelijk mee te nemen in de wagen) maar die ook zorgt dat je comfort hebt. Vaak heb je daar ook meegroei modellen in waarbij je ze tot buggy kan omvormen zodat je voor even weg kan. 

- Reisbed (eventueel met muggennet) : in het begin slaapt je baby vaak nog in de draagmand maar op verplaatsing is een reisbedje heel handig. Je kan afspreken met vrienden terwijl je kleintje al even kan slapen. 

- Verzorgingstas  : functionaliteit is hierbij belangrijk. Onze verzorgingstassen hebben verschillende vakjes en zijn praktisch uitgerust. Wil je geen klassieke verzorgingstas dan hebben we ook een rugzak in ons assortiment die aan alle functionele eisen voldoet. Lees zeker ook onze blog om te weten wat je best allemaal meeneemt op uitstap. 

verzorgingstas op stap Roeselare

Dekentje : kan je gebruiken in de buggy, op uitstap, in het park... 

SPELEN

- Speeltapijt (met boog of babygym) : laat je kindje op ontdekking gaan. Eentje met een speelboog is extra boeiend omdat ze grotendeels naar boven kijken in het begin als ze op de rug liggen. Zelf heb ik een voorkeur voor de play&go matten omdat deze eenvoudig mee te nemen zijn. 

speelmat play en go duurzaam op stap geboortelijst

- Muziekmobiel : Een muziekmobiel is leuk om boven de box te hangen voor jouw kleintje. Zo merk je ook dat ze het geluid volgen en zelf de figuren kunnen volgen. 

- Speeltjes voor autostoel

- Rammelaar : baby's houden van het geluid en sabbelen hier graag op. 

Rammelaar geboortelijst jollen

- Bijtring : het bijten zorgt dat de pijn van de doorkomende tandjes verminderd. De opties zijn eindeloos maar kies iets dat je graag ziet en die ook makkelijk afwasbaar is. 

- Knuffeldoekjes  : een zacht knuffeldoekje is vanaf de geboorte een need to have. Ze hechten zich hier snel aan dus koop er zeker voldoende. Tegen dat je beseft dat je er tekort hebt is de soort mogelijks al uit collectie. Dus om alle drama's te vermijden zorg dat je er voldoende hebt, zeker al 2 zodat je 1 in reserve hebt als je moet wassen. 

lama jollein knuffeldoek geboortelijst